Susanne Kindström

&

Anders Nilverud

 

Designer & Hantverkare & Glaskonstnärer

Glassmycken på eget vis

Uniki D Sign står för kreativt skapande från det stilrena till det artistiska. Från det lilla och diskreta till det stora och uppseendeväckande.

Vi gillar att utmana och tänja på tekniken och vårt motto är att skapa unika smycken av helt egen design som utmärker/utskiljer sig från mängden.

Det är underbart att jobba med glaset och alla dessa härliga färger som kan formas efter egen fantasi. Färger gör en glad och piggar även upp den gråaste vardagen.

Uniki startade 2007 då vi av en slump ramlade på konstglaset och blev fascinerade av konstarten. Det startade som en hobby men vartefter vi utbildat oss i olika tekniker samt testat oss fram har det växt sig större och större.

Vi startade i ett litet rum i vårt garage på Ekerö. Då klagade barnen och tyckte det var jättetråkigt när vi gick ut dit både kvällar och helger. Därför flyttade vi in verkstaden i vårt mycket avlånga vardagsrum så att vi skulle kunna vara inne och samtidigt kunna umgås med dem varpå döttrarna genast gjorde om rummet i garaget till ungdomsrum och försvann ut dit! Efter något år hade vi vuxit ur vardagsrummet och inredde i stället hela garaget (utom ungdomsrummet) till en ateljé. Det tog dock inte lång tid att även växa ur garaget så vi började leta efter större lokaler för ateljé och butik. Därav att vi köpte en mindre gård utanför Sala där vi byggt en egen kombinerad butik och ateljé i vår loge.

Samtliga glassmycken är handgjorda och bränns i specialugn under kontrollerade former, för att uppnå önskat resultat. Vi använder oss gärna av mer avancerad teknik för att kunna skapa ett för oss unikt formspråk och design.

Designen förändras allt efter humör, fantasi och genom diskussioner samt influenser och önskemål från familj och släkt som alla är mycket kreativa. Vi ägnar mycket tid för att skapa nytt.

En del av våra designer har utvecklats till serier där grunden är samma formspråk men vart och ett av smyckena i serien ändå skiljer sig från varandra bl.a. i form av färg och mönster.  Varje smycke är därför unikt.

Observera att färgerna kan skilja sig lite mellan foto och verklighet.  

Det är många faktorer såsom färginställningar både på min och din skärm som påverkar färgåtergivningen samt även mina foto- och redigeringskunskaper. Jag har dock försökt att i möjligaste mån återge smyckena så verkligt som möjligt. Måste dock påpeka att smyckena är mycket vackrare i verkligheten där deras lyster kommer fram på ett helt annat sätt än vad jag klarar att få fram på fotona.

Samtliga metalldelar (med få angivna undantag) är av rostfritt stål och är självklart nickelfria.

Välkomna till glaset och sinnenas fantastiska & fantasifulla värld

/ Susanne & Anders