Frågor & Svar

Du kan köpa av oss när vi är på marknader, på hantverksbutiker eller så är du välkommen till vår kombinerade butik & ateljé i Sala. Gå till Alla evenemang för att se när vi är på de olika marknaderna. Gå till “Kontakt” för att se vilka hantverksbutiker vi har våra smycken på samt var vår butik ligger.

Nästan all metall vi använder är av rostfritt stål som är extra allergivänligt, nickelfritt, oxiderar inte (blir inte svart) och som dessutom är hårdare och därför mer hållbart än t.ex. silver. Många som är allergiska mot silver kan ha rostfritt stål. 

När vi använt någon annan metall anger vi det. 

Givetvis har vi bara nickelfria metaller. 

Den största anledningen till att vi valt att ha Rostfritt Stål i stället för silver är pga av hänsyn till allergier. Det finns alltid en liten halt nickel i Silver vilket gör att många inte kan använda det. 

Många som inte kan använda silver tål Rostfritt Stål. 

Dessutom är Rostfritt stål mycket hårdare och därmed mer hållbart. 

Ytterligare ett plus är att det inte oxiderar, d.v.s. svartnar och blir fult. 

Vi köper skivor av det konstglas vi använder med den färggranna metallegeringen på.  

Skivorna skär och sågar vi i önskad form med millimeterprecision som vi sedan fogar ihop till önskad form.

Därefter bränns smyckena i en specialugn i mellan 650 – 950 grader i  ca 13 timmar.  Ugnen programmerar vi olika beroende på vilket resultat vi önskar få fram. 

Klicka på länken här så kommer kommer du till sidan Tips & Trix  där det finns utförliga instruktioner.  

Tycker du att det är svårt eller krångligt så kom gärna till oss på någon av marknaderna eller till vår butik så hjälper vi dig.